17 de juny 2018

El Caminant Efímer


EL CAMINANT EFÍMER
(Taula de Poesia a la Seca)








          A La Seca hi ha una associació que es diu Amics del Brossa i dins de les variades activitats que fan hi ha l'anomenada Taula de Poesia. Cada any els de la Taula de Poesia munten un recital on els diferents poetes declamen els propis poemes. No és un invent nou, aquest any han fet l'onzena edició.
          Amb la Sala Joan Brossa pràcticament plena, els diferents autors han anat desglossant les seves creacions sota el mateix tema, "les petjades que compassen cada etapa de la vida i el seu vaivé, que tomben la memòria i les paraules, i ens mostren un camí que deixarà d'existir, per ser la imatge d'allò que havia estat", segons consta en el programa. Per això el títol del recital és EL CAMINANT EFIMER.
          Enric Badal, Laura Campos, Marta Font, Teresa Menero, Maria Lluisa Penelas, Maria Pujol, Lara Rodríguez, Agnès Soteras, Dolors Vinyoles i Ferran Ycobalzeta han anat prenen la paraula, ara l'un, ara l'altra per gratificar-nos amb trenta-cinc poemes no massa llargs —i algun de ben curt— que han anat elaborant sobre el leimotiv anunciat.
          No hi han faltat, igual que els últims anys, unes interpretacions al violí a càrrec de l'Enric Badal: un fragment de "Escenes de nens" de Shumann i El Cigne de Saint-Saëns, així com un recitat-cantat de les Paraules d'Amor de Serrat a càrrec de la Maria Pujol.
          Reconec que jo de poesia hi entenc molt poc per no dir gens, però m'agrada escoltar-la, i quan coneixes els autors perquè els has vist mil vegades bregant per la Seca, el seu valor m'augmenta. Felicitats canalla —bé, alguns ja comencen a ser grans, però només d'edat, no d'esperit—, ho heu fet molt bé i ens heu proporcionat una nit molt agradable.
          L'any que vé més, segur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada