24 de gen. 2019

WOYZECK

WOYZECK
(A la Farinera del Clot)






          No acostumo a fer ressenyes d'obres que ja he vist i a més per la mateixa companyia, però... Els Parking Shakespeare estan d'aniversari: 10 anys ja, i ho estan celebrant... fent teatre! Bona idea! I ho fan a La Farinera del Clot, un d'aquests espais industrials recuperats com a centre cívic, i amb aquest motiu han desempolsat una obra emblemàtica que ja havien fet fer, primer a Palo Alto, un lloc en el que van constipar mig Barcelona, i més tard a la Sala Beckett de Gràcia.
          A la reposició actual hi ha pocs canvis respecte a la de la del setembre del 2014 de la Beckett, i si la memòria no em falla el paper de Tambor Major el fa un altra actor. L'obra continua sent igual de "extranya" i inquietant. A mi em va corprendre la poca caritat i respecte envers al pobre Woyzeck, començant pel metge i acabant per la seva companya. Era una persona de la més baixa extracció i per tant, sembla que no tenia dret a res, ni a la misericòrdia humana, doncs tots el putegen, i és clar, acaba fent un disbarat.
          Boníssimes l'adaptació i direcció de Marc Rosich, i les actuacions marca Parking Shakespeare, no cal dir res més. Més informació en la resenya de quan la vaig veure el setembre del 2014 https://bit.ly/2R8o6qR
          P.S. Si hi aneu amb temps o us quedeu després de la funció, podreu veure l'exposició dels deu anys d'aquesta companyia. Val la pena.

1 comentari:

  1. Cia. PARKING SHAKESPEARE, Per Molts Anys!
    N´han fet 10 portant el teatre al carrer o a espais com ara La Farinera del Clot, com dius ja és en si una marca, garantia de qualitat: bones interpretacions d´uns textos gens comercials.
    Bonica l´exposició en el mateix espai de la Farinera on fan Woyzeck, i com dius poc estimat pels altres.

    Imma C.

    ResponElimina