30 d’abr. 2019

JACUZZI

JACUZZI
(a la Sala FlyHard)




          "Un musical? Sí. A la FlyHard? Sí. I on el fan, al mig del carrer Alpens? No, dins el teatre. Que han tret les butaques? Nooo...."
          Aquesta podria ser una conversa "normal" entre dos aficionats al teatre, perquè generalment associem el gènere musical a gran format o com a mínim a un format respectable, no a un teatre de butxaca de 40 seients com la Fly.
         Doncs companys, comenceu a esborrar-vos aquest esquema del cap perquè al petit teatre del barri de Sants, sense desfer-se de les butaques s'hi pot veure un musical "de veritat" amb tres personatges i una escenografia que deunidó. El llibret i les lletres són de Marc Rosich i la música de Clara Peya. Oh coi! Sí, oh coi!
          Es tracta d'una peça molt divertida de tema polític on es toquen tots els pals, ara tan d'actualitat; des del políticament correcte, fins al català polit, des de la informació privilegiada, fins als secrets inconfessables, des del progressisme fins a la dreta més feixista, sense oblidar una mica de lesbianisme, però compte!, no us deixeu enganyar perquè la peça en realitat és un thriller. Oh coi! Sí, oh coi! però no explicarem res per no fer el Bob Spoiler.
          Al llarg de la peça hi sentireu efluvis que us recordaran altres musicals coneguts i molt famosos: Sweeney Todd de Stephen Sondheim, o Little Shop Of Horrors de Howard Ashman i Alan Menken. També hi trobareu una pila de referències cultes i enjogassades com que les protagonistes, que estan embolicades però no han sortit de l'armari es diguin Amic i Amat de cognom, i és clar de tan en tant surt Ramon Llull a fer una passejada, o que de sobte, aprofitant el moment adient et faci un repàs breu per Salvat Papasseit. Marc Rosich, que és un puta i es coneix l'ofici, juga amb nosaltres a cor que vols.
          Mentrestant van sonant unes melodies que la Clara Peya i tres col·legues han gravat i que l'elenc: Laia Alsina, Oriol Guinart i Antònia Jaume van cantant, posant cares de circumstàncies, però en un to de conya d'un histrionisme considerable.
          Tot això és serós? Ca! No ho és gens, però ningú ens ha dit que vindríem a meditar sobre la Crítica De la Raó Pura de Kant, pel que sembla llibre de capçalera d'Albert Rivera, i segurament també del Casado i el ximple de Vox.
          En fi, jo de vosaltres no me la perdria. Passareu una molt bona estona i descobrireu com fer un musical dins una capsa de mistos.
          Qwerty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada