1 d’oct. 2011

LES LIAISONS DANGEREUSES
(al Théatre Petit Saint Martin, París)




El Théatre Petit Saint Martin és un teatre adorable, dels que m’agraden a mi. Menys de cent butaques, grada inclinada i disposició en semicercle, al estil grec. Una joia! Si a això hi afegim la seva història, començarem a flipar: era l’atelier de Marcel Marceau.
Les Liasons Dangereuses és una novel·la de Pierre Choderlos de Laclos, un militar del segle XVIII que la va escriure amb l’ànim de provocar, cosa que va aconseguir.
Les maquinacions de la marquesa de Meurteil i el vescompte de Valmont, dos llibertins, perquè aquest sedueixi la senyora de Tourvel i a la vegada a Cecilia Volanges, són una fina trama feta com maquiavèliques puntes de coixí.
L’obra, de la que no puc donar detalls perquè no ens van donar programes de mà, està molt ben adaptada. En una hora i mitja han concentrat la frivolitat, la mala bava, la falsa innocència i l’erotisme que descriu la novel·la. La posada en escena genial; al cantó esquerra de l’escenari la representació del saló de la marquesa de Meurteil, tot en tons vermells, color de desig i pecat. A la dreta el de la senyora de Tourvel, en tons gris perla i blaus, colors de sobrietat i virtut. La bona il·luminació situava cada espai en cada moment.
Vestuari del segle XVIII fantàstic sense exageracions. Els actors tots molt bé, amb una dicció extraordinària. Bona direcció. Poc públic, però forts aplaudiments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada