18 de maig 2012

Tot és Fum

TOT ÉS FUM
(a la Nau Ivanow)





A la desbaratada Nau Ivanow encara s’hi pot veure un espectacle molt i molt recomanable: Tot és fum, primer espectacle de dues noies joves, molt joves, que a més són germanes, la Clara i l’Ariadna Peya. La primera pianista i compositora i la segona ballarina i coreògrafa.
L’amor en 5 intents, és el subtítol de la creació “que beu de la dansa, la música i la poesia visual” segons explica el programa de mà. Malgrat la joventut de les autores m’ha semblat un espectacle madur i molt ben construït. Els intèrprets són ballarins i cantants, quatre noies i un noi amb l’afegit d’una nena petita , que ens endinsen en el que podríem anomenar dansa-teatre i que al fil de cinc cançons diferents plantegen diferents situacions (amoroses?). En cada tema els rols són diferents.
Les coreografies són molt contemporànies, de vegades acrobàtiques, i molt suggerents. Segons el mateix programa de mà els referents ha sigut Pina Bausch, Sacha Waltz... però jo hi he vist també referències a Bob Fosse, per exemple en el número de les prostitutes. Em va venir al cap el número Big Spender de Sweet Charity.
En quant als temes musicals, basats en poemes de Amadeu Bergés, són molt bons, molt ben construïts i la interpretació excel·lent, a càrrec de piano, baix elèctric i bateria, tots tres en estat de gràcia.
La posada en escena molt adequada. Al cap d’un moment t’oblidaves que estaves en aquell magatzem desmantellat, gràcies també a una il·luminació adequada, de vegades mínima.
Un espectacle rodó, ben dirigit per Míriam Escurriola. Ni una butaca buida i fins i tot gent asseguda a terra en un dia que el Boss actuava a Montjuic. Forts aplaudiments. Aquesta canalla arribarà lluny (profecía i desig).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada