14 de gen. 2014

Damnificant als incondicionals

DAMNIFICANT ALS INCONDICIONALS
(Opinió)



Els aficionats al teatre, els que som incondicionals, que anem a veure la majoria de coses que es fan, els que veiem entre cent i dues-centes obres al any ens sentim, en certa manera, maltractats pels productors de segons quins teatres. És el cas de Focus, i consti que ho dic amb tot el respecte per la gent que es juga els quartos en el món de l'espectacle.
M'explico. El grup d'aficionats del que parlo som gent que acostumem a comprar les entrades amb molt de temps. No és fàcil planificar les setmanes, fer encaixar les funcions dins d'un "excel" per no perdre's les que interessen; també ens agrada anar-hi els primers dies d'exhibició. Generalment les persones que som incondicionals volem estar a allò que se'n diu "al dia". Exemple:
A mi m'agrada molt el que fa El Brujo que en breu estrenarà La Odisea al Condal. Quan es va anunciar, vaig entrar a la pàgina de Focus i vaig comprar dues entrades, de les primeres —ara això es pot veure al plànol quan compres—. Vaig abonar el preu i la comissió i les vaig imprimir. D'això deu fer prop de dos mesos. Ahir, via mail, vaig rebre un comunicat de l'empresa exhibidora on m'indicaven els descomptes que m'ofereixen si compro entrades dels seus espectacles, alguns fins el 40%.
És normal que tal com van les coes avui dia els empresaris facin gecs i mànigues per vendre, però tal com s'ho han muntat ens estan perjudicant als "incondicionals", o és que saben que a mi ja em tenen segur? Penso que una bona política per mimar al grup dels "bojos pel teatre" podria ser que quan es vegin abocats a fer aquestes ofertes, ens oferissin als compradors precoços —compte, que he dit compradors— un bonus per descomptar-nos l'import de la oferta per una propera vegada; nosaltres sempre tornem al teatre. Avui que tot està informatitzat fer això és fàcil.
Repeteixo, aquesta és una crítica o una queixa, des de l'amor al teatre, i també, naturalment, als meus interessos; anar al teatre tan sovint surt per una pasta i avui les coses estan com estan gràcies al govern del PP i el seu "IVA cultural": revista porno 4%. Teatre 21%. per sobre de cinc vegades més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada