20 de maig 2014

Segurament i Hola, em dic Nacho

SEGURA MENT i HOLA, EM DIC NACHO
(al menjador de can Kabrota)




Després d'un forçat ramadà (llegiu-ho també si ho voleu com un #dillunskabrota interruptus) per culpa que el tercer del mes d'abril queia en pasqua, que és el dia d'anar a buscar la mona — i nosaltres som molt respectuosos amb les tradicions—, hem recuperat l'activitat i hem tornat a posar potes enlaire el menjador de can kabrota per fer teatre. Aquesta vegada hem volgut fer un homenatge a les funcions curtes, de menys de mitja hora, al estil Minitea3, el local del carrer Robador en ple Raval de Barcelona, especialitzat en sessions golfes. Sí, nosaltres i els espectadors habituals que ens acompanyen també ens confessem una mica golfos, ves per on.
Hem fet HOLA, EN DIC NACHO i SEGURA MENT, de l'autora Sandra Bravo, una noia jove que promet molt i que també les ha dirigit. La primera ja va estar en cartell tot el mes de març a l'esmentat Minitea3 i va ser un dels èxits més sonats del mes. La segona ha estat una primícia, allò que en diuen una estrena "mundial". Els #dillunskabrota no ens moquem amb mitja mànega.
Son dues obres curtes, desenfadades on se'ns parla de les relacions personals de parella, de parelles que s'acaben de conèixer i senten una fortíssima atracció —són guapos i joves—, però no saben cap on han de tirar... Com ja he dit són dos curts on el llenguatge actual i col·loquial juga un paper important; hi són freqüents les "hòsties" i els "follar", però dosificats de manera que no es cau mai en la vulgaritat. Les dues peces estan molt ben suportades per les actuacions clavades dels protagonistes, una Núria Florensa guapíssima i seductora i l'Edgard Manjarrés que li dona la rèplica amb solvència, ambdós amb una gestualitat molt atrevida però saviament mesurada. Molt bona direcció de l'autora Sandra Bravo. Escenografia i il·luminació pelades, ho fem al menjador d'una casa particular, però la proximitat... ah, la proximitat. No us vull fer enveja.
Acabada la funció, com sempre s'ha fet un pica-pica ofert per la mestressa de la casa, la Conxita, que s'està superant, doncs no queden ni les engrunes, i mira que recomanem que vinguin berenats, però ca... Més el 16 de juny, que serà tercer dilluns.

2 comentaris:

  1. Hola Kabrota! Celebro molt la teva afició creixent a les peces dels miniteatres! Tant de bo puguis passar abans que acabi el mes per allà, que aquest cicle també s'ho val! ;) Una abraçada! Teatrer@

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, en tinc moltes ganes perquè ja me n'han parlat, però és que últimament he estat fotut, coses d'uns pulmons fets caldo i l'edat

      Elimina