10 de gen. 2015

Tot Aquest Soroll

TOT AQUEST SOROLL
(Concert al Círcol Maldà)



Sessió golfa al Círcol Maldà amb el concert de Clara Peya  "Tot Aquest Soroll" que es correspon amb el títol del CD que va veure la llum a final del 2013 i que "substituïa" al del 2012 "Tot Aquest Silenci". Un públic fidel abarrotava la sala del carrer del Pi que ara porten Els Pirates.
El primer que se m'acut dir és: redéu el directe! No hi ha res com el directe, especialment amb la música contemporània arrelada en el jazz. Permet unes interpretacions seguint el guió, lògicament, però també deixar volar la creativitat i interpretar els temes segons el moment i l'estat d'ànim dels intèrprets. És especialment interessant en el cas d'un combo, com en el concert que ens ocupa. Observar les mirades dels uns amb els altres per donar entrades a riffs o alentir o allargar els moments o els solos, és tot un altra espectacle.
Aquest disc de la Clara és molt interessant, però també diré que els hi trobo tots perquè m'agrada aquesta música que neix d'un coneixement profund de la música clàssica i sap beure de moltes altres fonts. Especialment interessant trobo que una noia tan jove sigui tan bona en el que en podríem dir la "producció": com comencen els temes, quan hi intervenen tots, músics, cantants, quan deixen el cantant només acompanyat per uns mínims tocs de contrabaix... Això sempre m'ha semblat molt difícil.
També vull dir que el combo és de categoria: Vic Moliner al contrabaix, Adrià Plana a les guitarres, Didak Fernàndez a la bateria i naturalment la Clara al piano, tots gent molt jove i de sòlida formació. Dos cantants, la vilassarenca  Judit Neddermann i el napolità Alessio Arena, dos cantants que ja van néixer amb el micro davant la boca, perquè al contrari del que pensa molta gent per cantar amb micròfon s'ha de tenir una tècnica específica, i més quan vols comunicar sentiments, com és en aquest cas.
Forts i abundants aplaudiments i petició de bisos. Compreu-vos el CD que és la única manera de tornar a escoltar els temes, però si podeu "agafar" un directe, ni ho dubteu. No hi ha color.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada