24 d’oct. 2016

Altra vegada Salt

ALTRA VEGADA SALT
(Opinió)



La meva àvia deia aquest refrany: "No diguis mai d'aquesta aigua no en beuré", i tot i estar d'acord amb la dita popular, afirmo que possiblement al Temporada Alta a Salt no hi torni mai més; esgotaré una entrada que tinc comprada i tururut! El motiu és que no m'agrada que em maltractin, i a Salt en saben un pou de baquetejar als visitants. No, no és que els vilatans m'hagin insultat, escopit o donat puntades de peu als genitals; res d'això; contra els habitants no hi tinc res en contra, parlo de l'Ajuntament que no posa cap facilitat perquè els forans ens sentim còmodes. Dona la impressió que no ens volen, que els fem nosa.
L'Ajuntament de Salt, representat pel seu alcalde Sr. Jordi Viñas (ERC) no deu ser conscient que la vila ha crescut de manera brutal en pocs anys —7.000 el 1960 i 30.000 avui—, i possiblement no massa ordenadament. Per un forà no és fàcil moure's per la població i més quan molts carrers no tenen placa d'identificació i de nit la il·luminació no podem dir que enlluerni.
Doncs resulta que en aquest lloc s'hi fa part d'un dels Festivals de Teatre més important del país i molta gent hi arribem amb cotxe (quin remei). Doncs quan has trobat el Teatre de Salt resulta que has d'aparcar el vehicle, però els carreres són estrets i no hi ha on posar l'andròmina, fins que preguntes a algú de Salt i t'indica un aparcament immens a tocar del riu que està a 2 minuts escassos a peu del teatre. I jo em pregunto, tan difícil seria posar uns indicadors, uns cartells fixos o provisionals ensenyant el camí als soferts visitants? I quan s'ha acabat la funció i recuperes el cotxe, cap on vas? Si et refies dels cartells indicadors no vas enlloc, per la senzilla raó que d'aquesta mena de cartells no n'hi ha.
Ja hi tornem a ser amb el sistema dónde va Vicente? dónde va la gente, mentre invoques a Sant Pancràs per tenir sort i no seguir als que van a Figueres quan tu vas cap a Igualada, però... per sortir de l'aparcament t'has d'incorporar al carrer Major, i hi ha un semàfor —que és un gran invent, però no intel·ligent (perdoneu la rima)— i la cua de cotxes, perquè el vermell és molt llarg, tot i no passar ningú en l'altra sentit, es fa fins que embussa el pàrking. Tan costaria a la sortida de l'espectacle posar un guàrdia municipal, més llest que el semàfor,  que alleugerís el trànsit?
No és la primera vegada que em queixo d'aquestes mancances tot i que per a mi serà la última, perquè he comprés que a Salt no volen visitants; els fem nosa i jo a un lloc que no m'hi volen, no hi vaig, i al final perdre's algunes funcions de teatre no és la mort de ningú. Més es va perdre a Cuba. Això també ho deia la meva àvia.

2 comentaris:

  1. Més enllà del contingut concret d'aquest post, del que no dubto que tinguis raó, cada vegada veig més clar que un recopilatori dels teus escrits seria la bomba! En el bon sentit. :) Felicitats x explicar les coses amb tanta gràcia!

    ResponElimina