9 de set. 2018

ORPHEUS AND EURYDICE

ORPHEUS AND EURYDICE
(al Bridewell Theatre de Londres)




          Quan vaig a Londres m'agrada combinar, acudint a teatres del WestEnd i l'Off. A més és molt recomanable econòmicament ja que els preus són molt diferents i amitjanes la despesa. Aquesta vegada he fet dos i dos, i un Shakespeare Globe que no està adscrit ni a una banda ni a l'altra.
          La última que vaig veure a l'Off va ser Orfeo i Eurídice, una òpera de Gluck, sí, sí, una òpera; els del Off no s'estan de res i val a dir que no és la primera que veig total o parcialment una òpera. Gluck era un músic alemany de l'època clàssica, contemporani de Haydn i Mozart, tot i que va passar temps a Itàlia, motiu pel quan aquesta obra originàriament la va fer en italià.La peça és basa en el mite d'Orfeu a qui se li mor el seu amor, Eurídice, i aconsesgueix de Cupido (a la òpera Amore) el permís per anar-la a buscar al Hades i tornar-la a la terra. Si ell la mira abans de sortir a la llum del dia, Eurídice tornarà a morir... Els mites sempre es van repetint —la dona de Lot convertida en sal per tafanera...—.
          El Bridewell és un teatre petit (120 butaques) situat a la zona de Blackfriars, establert el 1994 en el que era una bugaderia. Al soterrati on hi ha el bar encara hi ha màquines d'aquell taller. És un dels pocs LunchBox Theatre de Londres —algun dia que no vagi atrassat en les entrades al blog ho explicaré— i està sota la protecció de la Fundació St. Bride i s'hi fan bastantes representacions d'òpera de petit format. En aquest cas hi havia quatre músics: piano, flauta, violí i arpa; Un tenor, Orfeu, i dues sopranos, Eurídici i Amore més un cor de quatre veus representant Les Fúries.
          Escenografia senzilla i vestuari actual. Tot l'esforç basat en les bones actuacions i un rigor musical molt anglès. Cap concessió a l'amateurisme. Cada vegada que he vist òpera o parts en teatrets de l'Off, n'he sortit més que satisfet.
          Per cert, aquest teatre està tocant a Fleet Street, allà on Sweeney Todd, el barber diabòlic d'Stephen Sondheim afaitava molt a ras (per cert) als seus clients i Mrs Lowett feia pastissos de carn...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada