3 de març 2015

13

13
(a Poeta Cabanyes, 13)




Avui he fet un salt en el temps d'uns cinquanta-cinc anys. He entrat en un local del Poble Sec, carrer Poeta Cabanyes —més conegut per ser on va néixer Serrat que recordat com a escriptor romàntic—. Al número 13 hi ha un local on assagen artistes, i que ara, els dilluns ofereixen un espectacle de cabaret. I el salt? Ah sí, perdó. M'ha portat al temps de la meva joventut, quan feia la mili i en que era un habitual del Molino, els teatres de Revista, l'Arnau i a la Bodega Bohèmia del carrer Lancaster. Sí, per un moment m'ha semblat que apareixeria el Gran Gilbert amb aquella mena de frac i el posat digne que el caracteritzava. Fins i tot un piano vertical arrambat a la paret, tenen.
El 13 del Poeta Cabanyes té un decoració retro i naftalinesca molt adequada a l'espectacle que fan. D'entrada uns xicots en calçotets bossa de pipes i frac t'acomoden a les cadires que envolten l'espai escènic, i metre el públic ocupa el seient una noia (?) amb uns talons de pam va explicant el que hi veurem, la magnífica il·luminació, com s'obrirà el terra per fer aparèixer decoracions impensables i com s'esberlarà el sostre per deixar anar meravelles mil... tot això quan hagin recollit prou quartos per pagar-ho.
En un moment ens han donat totes les pistes possibles per saber de què anirà l'espectacle: cabaret canalla d'entre guerres alemany, transvestisme, dansa, conya i un streap-tease molt curós que acaba amb la noia en calces. Fins i tot ens han fet un tastet del Llac dels Cignes, altra vegada en patètics (els dos homes) calçotets bossa de pipes.
Rikka Laakso, Davo Marín, Víctor Peralta i Roberto G. Alonso (i un meritori, com diuen ells) són els artistes que es carreguen a coll la funció, però sempre hi haurà un artista convidat del qual no es desvela el nom. Avui ha sigut la Mont Plans (La Cubana, Dagoll Dagom...) que ens ha obsequiat amb un parell de cançons "representades". També hi ha el Joan Solé que és el que fa que la cosa funcioni sense encatllar-se.
Si no us agrada el cabaret retro i un pèl canalla, el transvestisme, l'equivoc, les plumes... no hi aneu, però si sou uns vivalavirgen que no esteu de tonteries, que sou partidaris d'allò del carpe diem i tan us fot teta com tata, i fins i tot us ho feu a pèl i a ploma, reserveu-vos algun dilluns, i no hi aneu sols, feu-ho en grup. Vaja, així ho veig jo. Si celebreu el 90è aniversari de la vostra àvia, porteu-li que s'ho passarà de conya, a no ser que compartiu àvia amb el ministre d'interior; en aquest cas deixeu a casa al Fernández Díaz. Ell s'avorrirà i farà que us avorriu tots.
P.D. Com que si hi voleu anar no us serà fàcil trobar com reservar, us passo la info: cpc13bcn@gmail.com tel. 609 033 729.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada