27 de nov. 2015

La Podrida

LA PODRIDA
(al Tantarantana)



Diuen, els que la coneixen, que Carla Torres és una stajanovista, una persona amb gran capacitat de treball que escriu, actua, dirigeix... La Peleona és una companyia de la que és, junt amb altres, fundadora. Avui han estrenat al Tanta LA PODRIDA. Jo em pensava que La Podrida era un joc de cartes espanyoles, i sí que ho és, però l'obra no va per aquí.
La cosa va d'una família d'aquelles en que s'hi barregen l'amor, la desconfiança, les enveges... El grup està composat per l'àvia (104 anys) la mare (?) la filla i el fill (mitjana edat) i les seves parelles. La convivència és difícil perquè hi ha tensions, especialment amb els conjugues, però en realitat els germans s'estimen i per això es diuen les coses pel seu nom. A l'obra només hi apareixen el noi, la noia i el seu marit. De la resta de personatges només se'n parla, i no sempre bé. Com us podeu imaginar és una comèdia d'embolics familiars.
Obra sense altre pretensió que la de divertir i val a dir que ho aconsegueix. No té més pretensions, doncs és força previsible, però està ben estructurada i desenvolupada de forma intel·ligent. S'utilitzen bé els recursos per fer-la funcionar només amb tres actors, però manté presents al escenari als absents, que no es troben a faltar; possiblement que si hi haguessin intervingut haurien fet nosa. La peça està organitzada en un bucle ja que comença i acaba en la mateixa situació i mateix lloc.
Tots els recursos: escenografia, il·luminació, la música —per cert, feia temps que no escoltava Money dels Pink Floid—, vestuari,  eren senzills però adequats a la comèdia. Penso que no ha fet falta res més i possiblement algunes fastuositats haurien fet nosa. Les interpretacions bones, destacant la pròpia Carla Torres sempre sembla que robi la funció als companys, perquè és molt expressiva i contundent a l'hora d'interpretar.
Si sou dels que de tan en tant us agrada veure una comèdia per divertir-vos sense preocupacions,  aneu a veure-la. De totes maneres, si la vostra família s'assembla a la de l'obra, comenceu-vos a preocupar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada