7 de març 2020

LA SALA ROJA

LA SALA ROJA
(al teatre Metropolitan Sura de Buenos Aires)




Avui a Buenos Aires hem vist una obra que fa tres anys vam veure a Barcelona, concretament a la Sala Badabadoc, el petit espai especialitzat en teatre argentí: La Sala Roja. És una gran peça menor, amb un toc costumista, divertida, àcida i a la vegada tendra. Vaja, una joia...
Està escrita i dirigida per Victoria Hladillo, una dona que a partir de la maternitat va descobrir un món nou: els dels pares i mares que porten els petits a les guarderies, gent conscient, participativa i que formen part de les AMPA’s, associacions de mares i pares d’alumnes, van a reunions per parlar d’activitats i altres collonades. Aquí vull fer un apunt: habitualment les persones que descobreixen “coses” a partir de “situacions” que els passen, són gent que s’hi fixa molt i que veuen coses que els demés no veuen.
L’obra és molt bona i no només divertida. És àgil, ben escrita i ben interpretada, i té una cosa que jo sempre reivindico: un càsting ajustat en que cada personatge te’l creus perquè físicament dona el to necessari: la mestra una doneta amb cara de bona persona i una bata exacte que les que veia jo a les guarderies juan anava a recollir als meus néts. La mare pija i bona que està com un tren, amb uns texans ajustats que li marquen un cul desitjable, però amb un caràcter impossible. La dona ecologista que porta galetes a la reunió fetes sense sucre, sense farina, sense ous, sense gluten... o sigui un miracle, i així amb els sis personatges.
La peça està molt ben dirigida per la mateixa autora i l’hora i mitja passa en una revolada, i en voldries més, però molt sàviament la tallen a l’hora i mitja deixant molt bon gust.
Per no allargar-me us deixo l’enllaç de la meva ressenya de quan la vaig veure a Barcelona http://blocdenkbrota.blogspot.com/2017/02/la-sala-roja.html .Podeu dir-me carallot per anar a veure una obra que ja havia vist a milers de quilòmetres, però com va dir Buda un dia que no anava fumat: cadascú és com és.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada