16 de jul. 2011

ESPERANT GODOT
(al Mercat de les Flors)




     Una vegada més no ha arribat, però això no és cap novetat, ja que fa quasi seixanta anys que se l’espera. (Tot) Esperant Godot s’ha estrenat avui al Mercat de les Flors dins el Festival Grec.
     D’aquesta peça de Beckett ja s’ha dit pràcticament tot i l’únic que se m’acut afegir és que és una llàstima que una vegada vista no se’ns esborri de la memòria per poder-la veure una altra vegada, més endavant, com a obra nova, i així tornar-nos a sorprendre.
     Joan Ollé ens ha ofert una versió molt fidel i ben dirigida, si fem excepció de l’actuació d’Enric Majó, que de tan en tant se li “escapava”. Joan Anguera “Vladimir” i Ivan Benet “Estragó” han estat molt bé ens els respectius papers.
     La posada en escena correcta i clàssica, amb el seu arbre que al segon acte comença a treure fulles. Potser hauria preferit un terra menys de cartró-pedra, un terra més àrid i polsós. La il·luminació molt bona de Lionel Spycher, així com el vestuari de Miriam Compte.
     La sala plena i el públic content ha aplaudit a gust.
     P.D. No hem pogut aclarir si Godot és Déu, tot i que jo crec que sí. Entre el nom (God) i que l’únic personatge que l’ha vist, el nen que fa de missatger, diu que porta barba blanca... i tothom sap que Déu, a més del triangle damunt el cap té la barba blanca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada